“Kyberturvallisuuden kasvava merkistys”

Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutus käynnistyi TAMKissa tammikuussa 2017. Koulutuksen avaustilaisuuden juhlapuhujaksi saatiin tekijäalan huipulta, Professori Jarno Limnéll Aalto yliopistosta.

Prof. Limnéllin vauhdikas ja huumoripitoinen luento sai kuulijat herpaantumattomasti mukaan parin tunnin ajaksi. Luennossa prof. Limnéll toi esiin useita erilaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä kyberturvallisuuden merkityksestä ihan jokaisen ihmisen arkeen. Hän evästi kuulijoita mm. seuraavilla ohjeilla: “turvallisuus mahdollistaa” ja “sietokykyä tulee kehittää”.

Professori Jarno Limnéll ja Charmander
Professori Jarno Limnéll ja Charmander luennoivat

Iltapäivällä kyberturvalisuuden erikoistumiskoulutuksessa luennoi Turvallisuuskomiten erityissuunnittelija Pentti Olin. Hänen aiheena oli kansallinen kyberturvallisuusstrategia ja sen toimeenpano-ohjelma.

Turvallisuuskomitea on yhteenkokoava ja neuvoa-antava elin kansallisissa turvallisuusasioissa. Pentti Olin korostikin, ettei kyberturvallisuutta tulisi tulevaisuudessa käsitellä minään erillisenä asiana vaan se on osa kokonaisturvallisuutta.

Kuulijat olivat hyvillään siitä, kuinka Olinin luento toi konkretiaa strategiatyöhön ja antoi ymmärrystä tekijöistä, jotka tämän kaltaisiin strategioihin ja toimeenpano-ohjelmiin vaikuttavat.

Erityissuunnittelija Pentti Olin
Erityissuunnittelija Pentti Olin

Koulutuksen avauspäivä oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja vierailijaluennot erinomaisia. Erikoistumiskoulutus jatkuu koko vuoden ja siihen kuuluu säännöllisiä luentoja alan huippuasiantuntijoilta.