Uusia kyberammattilaisia “uunista ulos”

Lähes päivittäin uutisoidaan erilaisten kyberturvallisuusuhkien mahdollisuuksista tai realisoitumisista – milloin on jokin palvelu kaatunut, identiteetti varastettu, tietoja urkittu tai murtauduttu järjestelmiin jne. Kyberturvallisuudesta on viime vuosien aikana tullut arkea.

Maailmanlaajuisesti on ennustettu syntyvän kyberturvallisuuden osaajista suurta pulaa. Euroopan alueella on puhuttu huimista satojen tuhansien osaamisvajeesta ja Suomessakin on ollut esillä tarve tuhansien ihmisten kouluttautumisesta alalle.

TAMKissa kyberturvallisuuden osaajia on koulutettu mm. Kyberturvallisuuden erikoistumisopinnoissa. Vuoden 2018 ryhmä aloitti opintonsa tammikuussa. Vuoden aikana koettiin paljon asioita: huippuluokan asiantuntijoita, haastavia labroja, innostavaa lakitekstiä ja antoisia keskusteluja.

Koulutus on lisännyt kyvykkyyttäni tarttua tarvittaessa näppäimistöön, olla tukena käytännön tilanteissa ja strategisissa päätöksissä. – opiskelija1

Koulutuksen aikana käytyjen asioiden monipuolisuus on ollut ehdottomasti parhautta. – opiskelija2

Marraskuun lopussa vietettiin koulutuksen päätöspäivää kehitystehtävien esittelytilaisuudessa sekä juhlaillallisella. 18 opiskelijaa suoritti vuoden aikana 30 opintopisteen laajuisen erikoistumisen ja ovat nyt valmiit omalta osaltaan kaventamaan orastavaa osaajapulaa. Ja labran seinälle saatiin hienoja julisteita!

Kehitystehtävien julisteita.

Onnea ja menestystä!

Seuraava Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutuksen ryhmä aloittaa TAMKissa todennäköisesti tammikuussa 2020.

Lisätietoja:

http://www.tamk.fi/-/kyberturvallisuuden-erikoistumiskoulutus

ville.haapakangas@tamk.fi

Teksti ja kuvat: Ville Haapakangas