Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutus starttasi jälleen

Uusi vuosikymmen ja uusi ryhmä! Tamkilla aloitti tammikuussa 2020 uusi Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutuksen ryhmä. 20 innokasta aikuisopiskelijaa aloitti opintourakan, joka päättyy joulukuussa 2020.

Koulutus käynnistettiin avajaisluennolla, jonka pitäjäksi saatiin yliopistonopettaja, FT, Eversti (evp) Martti J. Kari Jyväskylän yliopistosta. Luento oli avoin kaikille yliopistolaisille, joita saapuikin paikalle reilut 50. Ja houkuttelipa aihe paikalle TAMKin rehtori Markku Lahtisenkin.

Martti J.Karin luennon aihe oli Kyberturvallisuus ja Venäjä. Luennossaan hän kuvasi hyvin sitä, miten venäläinen ajattelutapa on kehittynyt ja kuinka pitkä historia näkyy nykypäivänä myös heidän kybertoimintaympäristöön liittyvissä aktiviteeteissaan.

Venäläisille ei ole joko sota tai rauha vaan tuolla välillä on lukuisia tiloja. Niissä he operoivat äärimmäisen taitavasti.

Opiskelijat pitivät luentoa erinomaisena ja mielenkiintoisena. AIinakin nyt kaikki tietävät yhden mahtavan uuden termin: taktinen totuus. Sitä on kyllä turha yrittää opettajalle esittää, jos kurssitehtävät ovat jääneet tekemättä! Tämä luento oli hieno aloitus vuoden mittaiselle opintopolulle.

Kuvat: Saara Kontiainen
Teksti: Ville Haapakangas